Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Η νύχτα των ζωντανών νεκρών


Welcome to the fright night. To the real. Η νύχτα που όλοι περιμέναμε. Η νύχτα των ονείρων μας. Και σίγουρα όχι χωρίς εφιάλτες. Άσχημα όνειρα μας χτυπάνε την πόρτα κάθε βράδυ και εισβάλλουν στο σπίτι μας από τους καθρέφτες και τους σκοτεινούς θαλάμους του ασυνείδητού μας. Το περιβάλλον σκοτεινό , σκοτεινές και οι ψυχές που μας στοιχειώνουν κάθε βράδυ στα όνειρά μας. Με ξεναγό τον τρόμο ας εξετάσουμε τις πιο απόκρυφες πτυχές του εαυτού μας.

«Δως μου πεποιθήσεις ή δως μου θάνατο» το αίτημα του κάθε νεωτεριστή ματαιόδοξου ατόμου. Είναι όμως έτσι ή εθελοτυφλούμε? Τα έκπτωτα πλέον ιδανικά της νόθης αντίληψής μας , μας οδηγούν σε λάθος πορεία. Η αλλαγή δεν είναι άσχημη. Γιατί λοιπόν δεν την επιζητάμε? Γιατί κοιμόμαστε κύριοι , κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου, κοιμόμαστε στα νεκροταφεία των συζητήσεών μας , είμαστε εν` αγνοία ζόμπι προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τα «συμφέροντά» μας. The night of the living dead is here, is now!

Ο θάνατος δεν έρχεται πάντα κάποια βροχερή μέρα , ούτε πάντα όταν έχει χιόνι και ουρλιάζουν λύκοι. Τώρα έρχεται συνήθως τις όμορφες ηλιόλουστες μέρες με το πρόσωπο ενός πλασιέ ή μέσα από την τηλεόραση . I'm a telly addict ...Οι εποχές που ο George Romero μας περιγράφει στις ταινίες του έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.
Αγωνιώντας όλοι οι άνθρωποι ζουν τις ζωές τους όσο πιο αγχωμένα μπορούν κι αυτό γιατί ? Πού είναι τα όνειρά μας , πού είναι οι προσδοκίες μας , πού είναι οι ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον ? Θαμμένες βαθιά μέσα στην γη μαζί με τις τύψεις μας . Με την Νέμεση να μας κυνηγάει .Ανελέητα. Και παντού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: